Tien päällä...

Tuntuu, että kesä on hurahtanut hurjaa vauhtia. Tietyllä tavalla kyllä vaikuttaa, että se aivan kuin karkaa käsistä, koska muuttoon liittyvät asiat ovat päivittäin mielessä ja on ollut niin paljon monenlaista siihen liittyvää puuhaa lähes joka päivä. Nyt olemme jo purkaneet vauhdilla asunnostamme tavaraa. Se on helpottanut olotilaa, kun tietää, ettei kaikki jää sitten "viime tippaan". Nyt on paljon mennyt mm. huonekaluja lahjoituksena eteenpäin. Lahjoituksena niitä olemme aikanaan monia saaneetkin, joten miksi emme laittaisi myös lahjana niitä eteenpäin, ovatpa sitten jollekin toiselle siunauksena. Tänäänkin lähti kolme sohvatuolia uusille omistajille. Laitoinkin huvittuneena kuvaviestiä perhepiirimme yhteiseen
What´s up -ryhmään, että tämäkö on nyt sitä kuuluisaa "konmaritusta" kun tavarat vähenee ja tilaa tulee lisää. Kieltämättä tuntuu jotenkin kivemmalta olla kun on vähemmän huonekaluja ym. tavaraa.

Kultin kanssa Kouvolassa.


Kesän ehkä ihanimpia kohokohtia oli Tommin siskon häät Kouvolassa. Tommi sai siunata Marjon ja Jaakon yhteiselle elämäntaipaleelle ja myöhemmin syksyllä he sitten viettävät vielä isommat juhlat. Lauloimme heille muutamia lauluja ja nautimme kesähäiden lempeästä tunnelmasta. Oli kauniit juhlat.

Jaakko & Marjo 7.7.2017



Ai nam, mitkä häätarjoilut!









Eden ja Martta-isomummo


Tommilla on ollut tämä heinäkuu lomaa ja olemmekin tänä aikana pyrkineet mahdollisuuksien mukaan tapaamaan ystäviä ja läheisiä ennen muuttoa. Heinäkuu onkin siltä osin mennyt pitkälti tien päällä. Käväisimme Nokian Edenissä päiväseltään lasten ja erään ystävämme kanssa. Tuo kylpylä on kyllä niin hyvä juurikin lapsiperheelle. Palvelu oli jo tiskiltä saakka todella ystävällistä. Kylpylä on monipuolinen ja viihtyisä, todella voin suositella etenkin lapsiperheille! Toki muillekin.
Tässä kesän aikana olen saanut myös olla mukana muutamissa naisten illoissa Edenin kanssa. On rentouttavaa välillä pysähtyä naisporukalla, nauttia seurasta ja hyvästä ruuasta unohtamatta hemmotteluhetkiä. Ohessa kuvia kasvo- ja jalkahoidosta. Edenin ehdoton suosikki oli tuo jalkahoito! Hän vähän suuttui mulle kun jalkahoito päättyi ja pikkuiset varpaat piti ottaa pois vadista!


Jalkakylvyssä oli ainakin minttua, oliiviöljyä, suolaa ja ruusun terälehtiä...



Pellavansiemenistä tehty naamio näytti hieman erikoiselta, mutta jätti ihon ihanan pehmeäksi. 


Edenin kanssa Edenissä Nokialla. 
Monia muuttoon liittyviä asioita on tässä kesän aikana ihmeellisellä tavalla järjestynyt, pientä johdatuksen sivumakua siis havaittavissa! Suunnitelmamme on mennä osa matkasta laivalla, ihan jo lasten kannalta. Ei tule niin paljon autossa istumista. Varasimme jo laivaliput tässä kesällä ja niiltä osin lähtöpäiväkin varmistui. Laivamme Helsingistä Saksaan lähtee 29.8. Teet hyvin jos muistat tuota matkaamme rukouksin!
Olen suunnitellut koota automatkalle pojille omat "puuhareput" mukaan, johon kokoan kaikenlaista kivaa tekemistä ajamisen ajaksi. Jos sinulla, blogimme lukija on joitain hyviä vinkkejä mielessä, niin laita ihmeessä kommenttikenttään tulemaan! Olen enemmän kuin kiitollinen kaikista ideoista! Jooel on siis 2v. ja Johannes 4v.



Johannes hoitaa mummin kukkia.



Jooelin ja iskän oma hetki...


Eden-neiti täytti 7kk heinäkuussa.


Olemme jokainen perheessämme miettineet mitä henkilökohtaisia asioita haluaisimme ottaa mukaan Espanjaan. Pojat ovat keränneet oman pehmoeläinjoukkion ja toki muitakin leluja otamme varmasti matkaan. Sain jossain vaiheessa ajatuksen, että otan matkaprojektikseni pitkille taipaleille virkkaus-urakan. Ajattelin tehdä Piltti-purkkien kansista värikkään maton. Se on sopivan leppoisaa matkatekemistä. Nyt kesän aikana olen virkannut "lähetyspupuja" meidän yksityishenkilöistä koostuvalle lähetysringille. Osalle olen jo toimittanut oman pupun tai nallen. Tein viime vuonna niitä lähetystyöhön tilaustyönä ja nyt sitten saan tehdä niitä omille lähettäjillemme lahjaksi. Koin, että olisi ihana tehdä jokin muisto ja lahja kiitokseksi heille.  :)




Lähetysnallet ja -puput odottavat uusiin koteihinsa pääsyä. :)

Mattoprojekti automatkalle Piltti-purkkien kansista...


Tässä kesällä moni on minulta kysynyt, että miltä tuntuu kun muutto on jo niin lähellä. Olen sanonut, että ihmeellisen "tavalliselta", siis siinä mielessä, että on jotenkin kaikesta vaan tosi rauhallinen olo ja mieli. Näin näiden asioiden kuuluukin nyt mennä ja elämme tällaista aikaa perheemme kanssa. Toki tekee tietyllä tavalla kipeää se, että lapsuuden perheet jäävät tänne Suomeen ja näemme toisemme vasta ensi kesänä osan kanssa, kun tulemme Suomessa käymään. Osa on jo suunnitellut kyllä tulevansa käymään luonamme Espanjassa, mikä kyllä tuntuu tosi hyvältä. Mietin jo sitä, miten lapset saattavat ikävöidä läheisiä ja ystäviään. Siitä nousikin ajatus, tehdä jokaiselle heille omat valokuva-albumit mukaan Espanjaan. Ikävän tullen voi selailla ja katsella rakkaiden kuvia. Toki onneksi nykyään on esim. Skype, jonka kautta on helppoa pitää yhteyttä livenä läheisten kanssa. Tuli mieleeni erikoinen yksityiskohta noihin kuva-albumeihin liittyen... Ostin ne nimittäin muistaakseni silloin kun vielä odotin Edeniä, eikä siinä vaiheessa ollut tietoa vielä lähdöstämme, mutta muistan, että ajattelin teettää lapsille kuvia perheistämme ja ystävistämme! Nyt nuo kuvat ja albumit ovatkin erittäin ajankohtaiset ja tärkeät!



Teetin satsin kuvia lapsille mukaan Espanjaan. 


Poikien ja Edenin pehmot lähtövalmiina!


Eden taitaa ottaa rakkaan nukkensa mukaan uuteen kotiin...


Tommin lampaat lähtevät myös mukaan. Tilasin nämä Tommille joululahjaksi viime jouluna.
Eräs seurakuntalaisemme tekee tällaisia ihania lampaita!


Yksi asia, mitä olen pyöritellyt mielessäni on se, että kuinka usein tätä blogia päivittäisi. Mieleni tekee myös ihan kysyä, onko teillä lukijoilla joitakin aiheita mielen päällä, joista haluaisitte tässä blogissa lukea? Laitelkaapa kommenttia ja vinkkejä!

Tähän loppuun rukous taikka runo, jonka löysin siivotessa tätä asuntoamme. Tämän olen joskus silloin uskoontuloni alkuvuosina kirjoittanut. Saakoon se rohkaista meitä jokaista tänään eteenpäin.


Tahdon nousta aamuun uuteen
nähdä säteet auringon.
Pilvettömän taivaan,
tuulen lempeän.

Herätä Herra minut.
Auta eteenpäin astumaan.

Haluan olla rohkea uskossa.
Puhdas sydämestäni.
Herra puhdista, paranna minut.

Haluan ilolla palvella Sinua,
palvoa Sinua, Jeesus.
Vie taivaan Kotiin.

Ota tämä taakka sydämeltäni.
Oi Herra, auta näkemään. 
Sinun äänesi kuulemaan.

Herra, anna minun nähdä ihmeitä!
Sinun valtakuntasi tulon.



                                                                                                                      Sinua siunaten, Helena


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Terveiset kentältä! -haastattelussa lähettipariskunta Irmeli ja Ilpo Viljanen

Suomessa...

Juhlatunnelmissa...