Vauhdikas Suomi-loma

Kuva: Tuija Huotari

Suomessa 10 kuukauden jälkeen ja alkupäivien hämmennys

Meidän perhe suunnisti yhdistetylle työ- ja lomamatkalle koti-Suomeen. Olimme siis heinäkuun ajan Suomessa. Jos ihan lyhyesti kuvailisin lomaa tai vain yhdellä sanalla, mieleeni tulee VAUHDIKAS!
Ehdimme nähdä todella monia ystäviämme ja lähisukuamme tämän heinäkuun aikana. Teimme lisäksi neljä vierailua lähettäjäseurakuntiin lähetyskokousten puitteissa ja tapasimme monia uskonveljiä ja -siskoja tänä aikana. Mutta palatakseni aivan Suomen-reissumme alkuun, niin tullessamme Suomeen koimme vahvasti kulttuurien väliset erot. Espanjassa ei oikeastaan koskaan ole hiljaista, mutta mennessämme täällä Suomessa isoon Supermarkettiin matkamme alkupäivinä, kaikkialla oli lähes äänetöntä! Se oli hyvin erikoinen kokemus. Erikoista oli myös 10 kuukauden jälkeen kuulla joka paikassa omaa äidinkieltään, kun on tottunut lähes vuoden siihen, että kuulee pelkkää espanjaa! Minusta tuntui kuin olisin hypännyt keskelle Suomi-elokuvaa kun yhtäkkiä kaikki puhuvatkin suomea! Se tuntui aluksi hassulta. Muutama päivä meni itselläni tottua tähän muutokseen. Olen usein kuullut miten Suomessa reissanneet ulkomaalaiset ihmettelevät ja ihastelevat sitä hiljaisuutta ja rauhallisuutta minkä täällä aistii.

Lähetyskokouksia neljässä eri seurakunnassa

Vierailimme lähettäjäseurakunnissamme (Laukaan Kotikulma, Toivakan helluntaiseurakunta, Karstulan helluntaiseurakunta sekä Pihtiputaan helluntaiseurakunta) neljänä sunnuntaina. Saimme tuoda kuulumisia työmme ja arkemme keskeltä lähettäjillemme sanoin, kuvin ja sävelin. Oli siunaavaa ja innostavaa nähdä se ilo ja into seurakunnissa, että vielä edelleenkin löytyy niitä, jotka haluavat olla lähettämässä lähettejä evankeliumin työhön.

Vieraanvaraisuus ja huolenpito

Se mihin olemme Tommin kanssa kiinnittäneet huomiota on se, että suomalaiset ovat todella vieraanvaraisia. Olemme tämän koko kuukauden ajan saaneet kokea ihmeellistä huolenpitoa, rakkautta ja vieraanvaraisuutta. Meille järjestyi koko kuukaudeksi asunto erään seurakuntalaisemme kotoa, saimme auton lainaan Tommin isältä, todella monet kutsuivat meidät kotiinsa vierailulle kestiten meitä siihen malliin, että onpa tainnut muutamia lomakilojakin kertyä molemmille! Olemme saaneet nauttia poikkeuksellisen lämpimistä keleistä ja aina niin kauniista Suomen luonnosta. Siihen aivan kuin rakastui uudelleen, Suomi on niin kaunis upeine metsä- ja järvimaisemineen. Paljon on tullut uitua ja saunottua, mikä on ollut tosi rentouttavaa.

Paluulento ja palo voittamaan sieluja!

Kirjoitan tätä tekstiä myöhään maanantaiyönä, tiistaina lähtee paluulento takaisin Espanjaan. Ajoimme viimeiseksi yöksi mieheni vanhempien luokse Kouvolaan. Mieleeni muistui tänne mummilan pihaan ajaessa, että suunnilleen vuosi sitten samalla tavoin olimme pakanneet auton ja suuntasimme kohti Espanjaa pysähtyen ensiksi tänne Kouvolaan. Muistui mieleen ne tuntemukset ja ajatukset. Oli odottava ja hyvällä tavalla jännittynyt olo, että tässä sitä lähdetään kohti uutta ja tuntematonta ja vain Jumala tietää mitä tulee tapahtumaan. Hänen kädessään on elämämme ja kaikki päivämme. Olo oli silloin kuin pikkutytöllä, joka on lähdössä suureen seikkailuun. Yhtä innostunut ja odottava! Nyt lähes vuosi tuosta tapahtumasta, olo on jälleen odottava ja innostunut, vaikka nyt meitä odottaakin siellä oma kotimme, omat arjen rutiinit ja työmme. Arki siellä on löytänyt uomansa ja olemme saaneet sopeutua ja löytää paikkaamme. Silti tunne sisällä on samantyylinen kuin vuosi sitten: "Mitä kaikkea ihmeellistä Sinä Jumala olet varannut tähän vuoteen? Minne ohjaat askeleitamme ja elämäämme, ketä kaikki uusia ihmisiä tulemme tämän vuoden aikana kohtaamaan?"

Kun katsomme taakse päin elämää saamme olla niin paljosta kiitollisia. Jumala on auttanut meitä, emme ole jääneet yksin suurten muutosten keskellä. Olemme saaneet oppia uuden kielen, saaneet uusia ystäviä ja löytäneet paikkaamme seurakuntaperheessä. Ilolla lähdemme tähän työkauteen, kiitollisin miettein. Rukouksena on, että saisimme olla viemässä sanomaa Jeesuksesta Kristuksesta, Hänen ihmeellisestä rakkaudestaan, armostaan ja ristintyöstään kaikille keitä elämässämme kohtaamme.


            Rukous
Kiitos hyvyydestäsi Herra,
Sinun kanssasi on turvallista kulkea.
Sinä viet läpi kaikkien taisteluiden.
Herra, Sinun läheisyydessäsi
on loppumaton ilo ja rauha.
Kasvosi ovat täynnä rakkautta ja armoa.
Saan vain levätä ja olla tässä lähelläsi,
katsoa Sinun haavoitettuja käsiäsi
   ja tietää
-Sinä olet Voittaja!


-Helena-

Lähetysmyynti naapurikylässämme San Pedrossa, tehtävää seurakunnan istuttamisprojektia varten.

Savonlinna







Kesä ja riippumatto, oi autuutta!

Iitu nauttii kesäillasta.


Välillä tarkistettiin, ettei oo reikiä hampaissa...

Johannes vierailulla Toivakan FNC-nuorisokahvilalla...


Kuva: Pirkko Kohonen





Rakkaani kanssa kokoustamassa.

Ystävykset Laukaassa.

Kuva: Pirkko Kohonen


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Terveiset kentältä! -haastattelussa lähettipariskunta Irmeli ja Ilpo Viljanen

Suomessa...

Juhlatunnelmissa...