Voittoja ja haasteita

Talvi ihan selkeästi tekee tuloaan ja pian täytyy kaivaa villasukat taas kaapista. Lattiat kun on kiveä. Vaikka täällä talvisinkin on päivällä 15-20 astetta lämmintä, niin yöt voi mennä lähemmäs nollaa astetta ja talot (ainakin meidän talo on sitten jatkuvasti kylmä). Kiitollisia Herralle ollaan saunasta. :)

Villasukat jalkaan

Arki on ollut huomattavasti helpompaa kuin vuosi sitten tullessa tänne, mutta monenlaista organisointia siinä vielä on. Meidän isoin poika meni jo ala-asteelle ja taso nousi aika reilusti ja läksyjäkin tulee lähes päivittäin. Saadaan kyllä olla kiitollisia, että lapset ovat sopeutuneet niin hyvin tänne. Mutta toki isovanhempia on lapsilla ikävä ja nyt odotamme myös isovanhempia kylään marraskuussa ja se on lapsille aina valtava ilonaihe. Järjestämme myös jättisynttärit kotonamme lapsillemme ja kutsumme kaikki kontaktit paikalle, mitä on lasten kautta saatu. Eli todennäköisesti talo tulee olemaan täynnä ihmisiä eri maista ja myös eri uskonnoistakin.

Siestan aikana saa katsoa lastenohjelmia.

Voidaan sanoa, että syksyn työkausi ei alkanut helposti ja monenlaista haastetta tuli heti alkuunsa Suomesta palatessamme.
Kuitenkin Jumala tekee aina haasteiden keskellä työtään ja nyt on seurakunnassa ihan virkeää, kun Jumala on lähettänyt uusia ihmisiä ja pelastanutkin. Laitoimme mm. nuorisotyön  kokonaan uusiksi ja se on ollut loistava ratkaisu. Teemme usean kaupungin AOG-seurakunnan yhteistyönä viikottaiset nuorten illat ja nyt saan aloittaa kastekurssia san javierilaisille nuorille. Se jos mikä innostaa, kun saa nähdä niitä Jumalan tekoja. Myös lasten määrä kokouksissa on kasvanut ja sunnuntaisin onkin jo aika vilinää jumalanpalveluksissa. Se on hienoa! Jumala on myös nostanut uusia vapaaehtoisia palvelemaan eri työmuodoissa seurakunnassamme. Parasta on nähdä kun uskovat löytää paikkansa Jumalan valtakunnan työssä. Muutenkin sellainen kutina, että aivan erityinen siunauksen aika on tähän kylään tulossa. Myös yhdestä lähikylästä on saatu näky. Mutta kaikki tapahtuu Jumalan aikataulussa.

Myös lähetysinto leviää Espanjassa. Viljaset ovat paljon tehneet syksyllä Kairos-työtä ja ollaan kuultu, että se on kantanut todella hyvää hedelmää täällä.

Mar Menor


Pystymme hoitamaan asiamme kohtalaisen hyvin paikallisella kielellä ja me molemmat Helenan kanssa tehdään jo kaikki työ espanjan kielellä. On meillä siinä onneksi kaveri rinnalla kulkemassa ja meitä opettamassa. Mutta on ilo saada julistaa lapsille, nuorille ja aikuisille heidän omalla kielellään.

Mutta kielikään ei joka tilanteeseen auta. Täällä säännöllisin väliajoin tulee kaikenlaista käytännön ongelmaa. Nyt meille ei mm. ole tullut postia kolmeen kuukauteen, eikä kukaan tiedä mistä se johtuu ja asian ratkaisua täytyy odottaa. Odottaminen on täällä osa jokapäiväistä elämää ja mihinkään ei ole kiire. Siihen pikkuhiljaa on tottunut ainakin osittain. Myös suunnittelemattomuus ja se, että asiat voi muuttua ihan viime hetkessä, on ollut asioita mihin on pitänyt tottua. Ja on niissä hyvätkin puolensa.

Syksyn mukavimpia hetkiä oli kahden toivakkalaisen vierailu. Tuon vierailun aikana syntyi sitten räppibiisi evankeliumin sanomalla ja on ollut suorastaan huvittavaa nähdä miten paljon sen kautta on saatu kontakteja ja ovia on auennut!

Videon voi katsoa tästä linkistä:  https://www.youtube.com/watch?v=Z48KGHHPwjY

Videokuvauksia


Fida-päivät:

Saimme viettää täällä Espanjan La Mangassa neljä päivää suomalaisten lähettien kanssa. He olivat tulleet Euroopan eri maista. Kokemus oli meille koko perheenä voimaannuttava ja Jumala meille puhui myös vahvasti. On suuri siunaus päästä purkamaan kokemuksia muiden kanssa, jotka ovat myös kentällä.

Olemme asettaneet aika suuret tavoitteet tulevalle kaudelle ennen kesää, mutta uskomme, että Jumala on meidän kanssa ja auttaa ja Hän tekee kaiken kauniisti ajallaan.  Kiitos kaikille, jotka meidän vaiheita seuraatte ja rukoilette puolestamme.



Lähettipäiviltä

Jäykkä puhuja Fida-päivillä

                                                  
               Siunauksin: Tommi






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Terveiset kentältä! -haastattelussa lähettipariskunta Irmeli ja Ilpo Viljanen

Suomessa...

Juhlatunnelmissa...