Eteenpäin Herran voimassa!

Täällä alkaa talvi taittua pikkuhiljaa kevääseen ja sehän ei haittaa. Melkoiset taudit ollaan käyty taas läpi talven aikana vuoron perään, mutta saatiin iloisena yllätyksenä rakkaiden toivakkalaisten kustantamana ilmalämpöpumppu taloomme. Se onkin täällä äärimmäisen hyödyllinen, ei vain talvella vaan myös kesällä. Palaamme tänne San Javieriin Suomesta taas juuri kuumimpaan aikaan heinäkuun lopulla.

Vuoden alku on ollut hieman erilainen. Itselläni (Tommi), se on ollut monin tavoin taistelua. Sanottaisiinko näin, että koetusta, kipuilua, etsimistä ja odottamista. No, se kuuluu toisaalta asiaan. Näitä aikoja käydään läpi välillä ja niissä kasvamme. Nyt taas alkaa tuntua hyvältä ja näkymmekin alkaa pikkuhiljaa selkiytyä. 


No, jos alkuvuosi on ollut itselläni haastetta, niin nyt viime aikoina Jumala on koskettanut voimallaan. Itse asiassa Jumala kosketti meitä Helenan kanssa eräänä sunnuntaina ennen kokousta niin voimalla, että emme kyenneet seisomaan. Ja ennen kaikkea saatiin profetaalista sanomaa ja uutta voimaa Jumalalta.

Nyt olemme aloittamassa San Javierin työn kanssa työn ainakin myös Sucinan kylässä. Aloitamme sen huhtikuussa pienen tiimin kanssa. Tärkeä rukousaihe. 

Kävimme myös pyörähtämässä Gandíassa Espanjan helluntailiikkeen (FADE) talvipäivillä, johon me ja seurakunta kuulumme. Siellä sain Faden Ministron paperit jotka tarvitaan, että Espanjan helluntailiikkeessä voi toimia pastorina, istuttaa seurakuntia ym. Tämä myös suurena kiitosaiheena. Kumppanuus ja yhteistyö ovat lähetystyön ydintä ja iloitaan, että täällä se on toiminut todella hyvin. 


Faden kongressissa
Seurakunnassa on nyt hyvä vauhti päällä ja ilmapiiri on erittäin Pyhän Hengen täyteinen ja ollaan saatu nähdä kuinka Jumala tekee työtään.
Juuri kastoimme seurakuntaan uusia uskovia mm. Perusta, Ecuradorista sekä Espanjasta. Kastekokouksessa oli hauskojakin elementtejä, kun sähköt katkeili ja juuri ennen kastetta hajosi kasteallas. No, ei se mitään. Muutamat veljet pitivät allasta kasassa, että vedet pysyisi sisällä kasteen ajan. Kaikki neljä saatiin onnellisesti kastettua ja he pääsivät suoraan saunaan lämmittelemään. Vesi oli todella kylmää, mutta meillä on seurakunnalla sauna, joka palveli loistavasti tässä tilanteessa.
Myös muita uusia on liittynyt seurakuntaan ja alkanut palvella Herraa eli merkit ovat tulevaa varten hyvät.






Helenan kuulumisia:

Läksin Edenin kanssa Al Massira -muslimityönkoulutukseen Cocentainaan. Kiitos rukouksista, matka menin kaikin puolin hyvin. Nyt tähtäimessäni on aloittaa Al Massira -kurssi perhekerhomme muslimiäideille ensi syksynä. Rukoillaan, että Jumala voisi valmistella noiden äitien sydämiä näkemään totuuden Jeesuksesta. Al Massira -kurssi on todella laadukkaasti toteutettu viemään evankeliumia muslimeille sellaisesta näkökulmasta katsottuna, joka tavoittaa tehokkaimmin heidän sydämensä maaperää. Kiitos, että muistatte rukouksin alkavaa kurssia.




Aina ei ole ollut helppoa täällä uudessa maassa, mutta on ollut ilo kun on ollut niin hyvät tukiverkostot kuten lähettäjäseurakunnat, yksityiset lähettäjät, työparimme Viljaset, Fida ja Fidan kautta saamani mentori. Mentorin kanssa saan säännöllisesti jakaa asioita, rukoilla yhdessä ja tehdä uusia oivalluksia elämästä. Mentorointi on tuonut suuren siunauksen ja avun minulle täällä työkentällä ja lähetystyön arjessa.
Lapsistamme saamme olla kiitollisia. Ollaan todella koettu, että heidän puolestaan rukoillaan. He ovat pieniä evankelistoja omalla paikallaan. Monesti meitä Tommin kanssa hämmästyttää miten Jumala toimii heidän kauttaan ja heidän elämässään. Itselläni on jännä tilanne siinä mielessä, että kotiäitiys alkaa lähestyä jo loppuaan, koska Edenkin lähtee pian koulutielle. Sen tähden rukoilemmekin kannatuksien järjestymistä myös minun kohdallani. 

Suomeen olemme tulossa jo kesäkuun alussa ja olemme Suomessa vähän vajaat kaksi kuukautta. San Javieriin palaamme heinäkuun viimeisellä viikolla. Ihana on nähdä kaikkia rakkaita seurakuntia ja läheisiämme. Sekä tietenkin kaunista koti-Suomea! 



Ps. Jos haluat liittyä whatsapp- rukousryhmäämme, ota yhteyttä. Jaamme siellä rukousaiheita työstämme. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Terveiset kentältä! -haastattelussa lähettipariskunta Irmeli ja Ilpo Viljanen

Suomessa...

Juhlatunnelmissa...