Tunnelmia...


Kaksi kuukautta lähtöön. Vaikka vielä onkin paljon lähtövalmisteluja jäljellä, niin monet asiat on jo ihan hyvällä mallilla. Viimeisimpien viikkojen aikana on ollut lähtöjuhlia seurakunnissa ja olemme saaneet kokea monia rohkaisevia kohtaamisia. Valtavan kiitollisia ollaan kaikesta tuesta, mitä olemme saaneet.

Tällä hetkellä fiilikset ovat hyvin odottavaiset. Toisaalta sitä odottaa jo, että pääsee lähtemään ja taas toisaalta on hyvä kun on vielä vähän aikaa hoitaa asioita sekä tavata ihmisiä täällä Suomessa. Yksi asia, mikä jaksaa aina ihmetyttää on Jumalan täsmällinen ja pilkuntarkka johdatus. On niin valtavasti taas tapahtunut asioita, joissa hänen johdatuksensa ja aikataulunsa on ollut niin tarkkaa ja täsmällistä, että sitä ei mitenkään olisi voinut saada ihmisvoimin aikaan. Kun katselee vuosien taakse, niin ymmärtää Jumalan täsmällisen johdatuksen. Kaikki tilanteet ja ihmissuhteet, jokainen hetki on ollut tärkeää Jumalan johdatuksessa ja se on tuonut meidät nyt tähän hetkeen. Esimerkiksi kun reilu viisi vuotta sitten Toivakasta teimme viikon aktiomatkan Espanjaan, niin jo silloin ennen matkaa koin sydämessäni, että tämä ei ole meille vain aktiomatka. En silloin kuitenkaan vielä osannut ajatella asiaa enempää. Kuitenkin tulin eri miehenä pois tuolta pieneltä viikon reissulta. Tuon viikon aikana Espanja jäi sydämeeni. Kävimme silloin myös aktioviikolla yhtenä päivänä San Javierissa rukoilemassa ja jakamassa traktaatteja puistossa. Siellä ei vielä silloin ollut seurakuntaa. Enpä olisi silloin ajatellut, että eräänä päivänä muutamme sinne asumaan. Nyt kun vietimme lähtöjuhlaa Toivakassa, siellä näytettiin kuvia noista meidän aktiomatkoista. Oli taas kerran koskettavaa ymmärtää miten pilkuntarkasti hän on kaiken johdattanut. On ihanaa kun voi olla hyvän paimenen johdossa. Elämä on kerrassaan mielenkiintoista Jeesuksen kanssa.

Toivakassa
Pihtiputaalla

Nyt kun omassa seurakunnassa ovat monet toiminnat kesätauolla ja muutenkin on vapaata ja lomaa enemmän sekä lähtemiseen liittyvät käytännön asiat kohtalaisella mallilla, niin on ollut enemmän aikaa valmistautua tulevaan Espanjan aikaan hengellisesti. Tuntuu, että työ on jo alkanut rukouksessa. Vaimon kanssa olemme joitain näkymiä jo saaneetkin tulevasta, yhteisissä rukoushetkissämme.
Palo on kova voittamaan sieluja Espanjaan ja innolla odotamme, mitä Herramme tulee tekemään. Kaikessa tässä on kyse Jeesuksesta ja mitä hän tekee. Ilman häntä emme saa aikaan yhtään mitään. 

Heinäkuu on pääosin vapaata ja koitan kartuttaa vielä espanjankielen sanavarastoa niin paljon kuin ennätän. Yksi suuri löytö on ehdottomasti ollut espanjankielinen ylistysmusiikki ja en juuri muuta musiikkia tällä hetkellä kuuntelekkaan. Ja tosiaan kuuntelen musiikkia erittäin paljon!

Kovasti siis jo lähtöä odotamme, mutta nyt nautimme vielä Suomen kesästä ja hyvistä ystävistä!

- Tommi

Konffassa käytiin pyörähtämässä :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Terveiset kentältä! -haastattelussa lähettipariskunta Irmeli ja Ilpo Viljanen

Suomessa...

Toivepostaus: Suomalaisen äidin arkea Espanjassa