Koetusten viikkoja ja iloisia yllätyksiä!

Nuorteniltaan valmistautumista -välillä täytyy heittääntyä!


Terveiset Gandíasta!

Viime viikot ovat olleet perheessämme tietynlaista koetuksen aikaa, nimittäin nyt jo yli kuukauden ajan ollaan vuoronperään sairasteltu vatsatauteja, flunssia ym. Toki tämä on lapsiperheille ihan tavanomaista, ei siinä sen ihmeempää, mutta huomaa miten se kaiken muun uudenlaisen arjen keskellä vie huomattavan määrän voimia. Toivottavasti kesää kohden saisimme kaikki jo vihdoin tervehtyä. Kirjoitan tätä parhaillaan hotellihuoneessa Espanjan Gandíassa. Tulimme tänne FADEn (Espanjan helluntailiike) järjestämään kongressiin eli työntekijäpäiville. Eilen saimme tavata Espanjassa työskenteleviä muita suomalaislähettejä, vaihtaa kuulumisia ja rukoilla yhdessä. Oli tosi siunaava tapaaminen!

Gandían rantakadulta


Pojat Gandíassa
 
Jooelia naurattaa -joku kertoi hyvän vitsin?

FADEn työntekijäpäivillä


Suomalaislähettien tapaaminen







Lähettien tapaaminen. Nuorisotyössä olemme saaneet tehdä hedelmällistä yhteistyötä Outin ja Timon kanssa.



Voimaa antavat rukoushetket!

Päivälämpötilat alkavat pikkuhiljaa täällä nousta ja kylmänkosteat yöt päättyvät. Ehkäpä sekin vie osaltaan perhettämme kohti terveempiä päiviä. Seurakunnassa on mukava syke ja meininki päällä. Seurakunnassa alkoivat nyt tiistaisin aamurukouskokoukset. Alunperin ajatuksena oli, että kokoonnumme rukoilemaan ja palaveeraamaan Viljasten kanssa, mutta nuo aamurukoushetket yllättivät meidät kaikki, nimittäin sinne onkin tullut runsaasti väkeä. Nuo hetket ovat olleet todella voimaannuttavia ja siunaavia! Niitä hetkiä aina oikein odottaa. On mahtavaa, että rukous lisääntyy!


Kielen oppimista käytännön kautta

Tommi piti jo ensimmäisen koko pitkän sunnuntaisaarnansa espanjaksi, vaikka oli tähdännyt, että se tapahtuisi ensi syksynä. Hän on nopeasti oppinut kieltä. Itsekin olen nyt muutaman kerran todistanut uskoontulostani ja elämästämme espanjaksi torstain Dulce Corazón -perhekerhossa. Sain myös nyt vastuulleni perjantain lastenkerhossa pienten lasten kerhon pidon (opetus on jaettu kahteen ryhmään, pienet ja isot lapset). Se on kyllä mieleinen tehtävä ja antaa sopivan haasteen tässä vaiheessa kielenkin suhteen. On hyvä rohkeasti lähteä käyttämään uutta kieltä, sillä tavoin sitä parhaiten oppii.

Askartelua lasten kanssa.



Välillä musisoidaan ja lauletaan!


Lasten taideteoksia.




  Virkkausinto on levinnyt täällä jo aikuisiinkin! Olen parille naiselle antanut nyt kotonamme opetusta, miten virkataan pupuja. Haastavaa kun pupujen ohjeet ovat vain suomeksi, mutta naiset ovat olleet nopeita oppimaan ja ovat samalla opettaneet minulle virkkaussanastoa espanjaksi. Oppimisen ilo on ollut siis molemminpuolista! Olen ymmärtänyt, että täällä Espanjassa esimerkiksi neulomisen tai virkkaamisen oppiminen ei sisälly peruskoulun opetukseen. Saamme olla kiitollisia miten monipuolista meillä Suomessa on opiskelu! Täälläkin moni on tullut minulle sanomaan, että on kuullut Suomessa olevan laadukas ja korkeatasoinen koulujärjestelmä ja opetus. Ollaan kiitollisia siitä, millaiset valmiudet saamme Suomessa opintojen kautta elämäämme!

Marisol on tehnyt jo useamman pupun!


Blanca halusi myös oppia valmistamaan pupuja.


Eden välillä tarttuu virkkuukoukkuun ja kokeilee myös. Into tarttuu!



Poikien koulunkäynti ja kielen oppiminen

Pojat ovat viihtyneet hyvin koulussa. Jooelille aamulähdöt tuottavat välillä vähän harmitusta, mutta muuten hänkin on tykännyt koulusta. Johannes on yllättänyt meidät kaikki kielen suhteen. Hän ei vielä juurikaan suostu kotona puhumaan meidän kanssa espanjaa, mutta esimerkiksi seurakunnassa ja leikkipuistoissa kuulee miten hyvin hän jo pärjää espanjalla ja lausuu todella kauniisti sitä! Tässä kohtaa on pakko leikkimielisesti myöntää, että äiti on ehkä hieman jopa kade, kun lapset saavat oppia espanjan suoraan toiseksi äidinkielekseen täydellisine ääntämisineen! ;)

Poikien koulukirjoja.


Vapaa-ajalla pojat tykkäävät maalailla.


Luovuus on suuri lahja Jumalalta!



Kiireinen kevät ja rukousaiheita

Keväälle on paljon mielenkiintoisia asioita tulossa. Tommilla on useita puhevastuita ja olemme molemmat puhumassa avioliittopäivillä. Jonkin verran on myös tulossa vierailijoita Suomesta mm. lähiperhettämme. Heinäkuuksi menemme vierailulle Suomeen, osittain on tarkoitus lomailla, mutta myös työn puitteissa menee osa Suomen matkastamme.  Kiitos, kun jaksatte muistaa rukouksin kevään ja tulevan kesän tapahtumia. Erityisesti on mielessä, että tämä pitkittynyt sairastelukierre voisi jo viimein helpottaa ja siltä osin arki palautua normaalimmaksi. Siunattua ja hyvää kevättä kaikille!

                                                                                                     -Helena-




Tommi ja Jooel

Iskän sylissä on turvallista olla!

Käytiin lasten kanssa Zenian ostoskeskuksessa.

San Javierissa on suuri määrä lastenpuistoja, joita yksitellen kunnostetaan. Värikkäitä ja monipuolisia.

Tapaspöytä, pojat auttoivat sen kasaamisessa.



Seurakunnan vastuunkantajien palaveri La Fuente Vivan seurakunnassa.



Eden, rakas ja ihana prinsessamme! Taivaan Isän antama aarre!



Kommentit

  1. Olette ihania ❤️ mekin ollaan nyt Kanarialla ja kyllä harmi koittaa kun kotiin pitää mennä! Hurjasti voimia ja hyvää terveyttä! Tää talvi on myös Suomessa ollut hurjan tautirikas, jospa kohta helpottaisi kaikkialla!

    Halein, Heinoset

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistä, ihana kuulla, että olette olleet "tankkaamassa" aurinkoa! Kaikkea hyvää kevääseen koko perheelle! :)
      -Helena-

      Poista
  2. Hei Pesoset! ❤️ on ihana lukea miten Herra pitää teistä huolta ja miten Hän teitä siellä käyttää! Teidän lapset oppivat kaksi kieltä yhtäaikaa - mikä valtava lahja se on nyt ja myöhemmin kun he rupeavat käyttämään sitä kertomaan Jumalan suurista teoista! Ja he myös, niinkuin jokainen lapsi ikinä, on juuri sellainen, jonka kaltaisia on taivasten valtakunta! Nämä aarteet teillä, Joel, Eden ja Johannes, ovat aarteita myös minulle teidän kauttanne. �� ihania kuvia teidän arjesta, minä katselen niitä mielelläni.
    Aivan erityisesti ilahdun kuvista, joissa on nämä kolme päivän touhuissa!!! ❤️

    Olkaa siunatut kaiken aikaa, älkää mistään murehtiko, sillä meillä on Suurin, joka antaa meille paljon, mutta ennenkaikkea turvallisen mielen! Hänen Käsissään meillä on aivan kaikki! ❤️❤️❤️

    T. Vihtavuoren Niina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niina ihanasta ja rohkaisevasta viestistä! Siunaavaa kuulla! Kaikkea hyvää kevääseesi ja toivottavasti näemme kesällä! :)
      T.Helena

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Terveiset kentältä! -haastattelussa lähettipariskunta Irmeli ja Ilpo Viljanen

Suomessa...

Toivepostaus: Suomalaisen äidin arkea Espanjassa