Kuumeilua ja churroja

On vierähtänyt tovi viimeisimmistä kuulumisista. Kuumeinen flunssatauti verotti voimavaroja Pesosten poppoossa. Lapsilla se oli kaikilla, mutta Tommin ja minut se kiersi jostain syystä. Hieman pelotti kun huomasin Edenillekin kuumeen nousevan, kun ikää hänellä vasta neljä kuukautta, mutta hienosti pikkuleidikin siitä selvisi! Meillä olikin tällä viikolla sitten ensimmäiset rokotteet Espanjaan lähtöä varten. Sinne suositellaan hepatiitti A ja B -rokotetta. En sinänsä ole rokoitevastainen äiti, olen kaikki Suomen rokotusohjelmaan kuuluvat lastenrokotteet ottanut lapsilleni, mutta esimerkiksi influenssa- ja vesirokko rokotteita en lähtisi ottamaan, ellei kuulu johonkin riskiryhmään. Silloin toki ymmärrettävää, että ne on parempi ottaa rokotuksen muodossa kuin sairastaa itse sairaus.

Eden 4kk


"Elämäni ensimmäinen ponnari."


Isoveikat pyysivät yksi aamu, että tuon pikkusiskon niiden kanssa köllöttelemään peiton alle. :)



Yhteinen leikkihetki.

Meidän seurakunnassa on tulossa Vappumyyjäiset tulevana lauantaina ja oon inspiraation "tuskassa ja vimmassa" tehtaillut sinne sitä sun tätä. Tällä kertaa lähinnä kortteja sekä kirjanmerkkejä. Nuihin kirjanmerkkeihin mulle iski inspiraatio ja "visio" jo useita kuukausia sitten, mutta Edenin takia on ollut aivan mahdotonta keskittyä niitä tekemään. Niissä vierähtää aikaa, kun on monia erilaisia työvaiheita. Nyt Eden on jo enemmän alkanut tarkkailla isoveljiensä leikkejä ja viihtyy välillä sitterissäkin, joten äidillä on jo hetkittäin aikaa tehdä omiakin "harrastejuttuja". Rakas Eden-neitonen käännähti tuossa 3,5kk:n ikäisenä ekan kerran vatsalleen ja siitä saakka on ollut tytöllä kova hinku veljiensä leikkeihin mukaan. Saapa nähdä milloin sitten alkaa enemmän jo liikkua, mutta niin kärsimättömältä ja pippuriselta luonteelta neitonen vaikuttaa, että hän taitaa näistä lapsista olla se, joka kaikista aikaisimmin lähtee liikkeelle. 

Yksi rakkaimmista harrastuksistani, korttiaskartelu.


Laminoituja kirjanmerkkejä.


Keväsiä kirjanmerkkejä...

Virkattuja pupuja sekä nallukka...

Tulipa mieleen noista laminoiduista kirjanmerkeistä, että ostin kyseisen laminointikoneen Lidlistä kolmisen vuotta sitten muutamalla kympillä ja siitä on ollut valtavan iso apu ja ilo esimerkiksi seurakunnan kerhotyössä ja mainosten päällystämisessä. Todella lämpimästi suosittelen, jos on yhtään kiinnostunut askartelemisesta: laminointikoneesta on monessa jutussa apua ja hyötyä. Voi oikeastaan sanoa, että se on ollut todella hintansa väärti! Olenkin Tommille hieman humoristisesti todennut, että laminointikone ainakin lähtee mukaan Espanjaan. Siitä en pysty olla kauaa erossa! :D

Kaikki luovat asiat, käsityöt, askarteleminen, laulaminen, soittaminen ym. ovat minulle melkein kuin tapa hengittää. Ne tuovat paljon iloa ja sisältöä elämään. Uskon, että Jumala on meille jokaiselle antanut erilaisia lahjoja ja "taipumuksia", liittyvätpä ne sitten luovuuteen tai vaikka sosiaalisiin taitoihin tai mateemattiseen lahjakkuuteen. Niiden tarkoitus on tuoda iloa ja siunausta henkilölle itselleen sekä hänen lähiympäristölleen.


Jooel sai laminoidut autokortit.

Millä fiiliksillä perheen mamma on tällä hetkellä Espanjaan muuttamisesta? Tänä aamuna kun kurkkasin ikkunasta ulos ja valkoinen lumi peittosi Laukaan katuja, niin kyllä siinä hetken sai hieraista silmiään, että onko kesä todellakin peruttu vai mikä luonnonilmiö täällä vallitsee! Siinä miettiessä ei sille voinut mitään, että ajatukset kääntyivät Espanjan suuntaan. ;) Vaikka tokikaan ei olla sinne ilmaston tai minkään ulkoisen seikan takia muuttamassa. Inhimillisesti helpompaahan olisi jäädä paikoilleen, tuttuun ja turvalliseen. Pikkulapsiperheen kanssa kun suunnittelee ja järjestelee muuttoa toiseen maahan, niin ei se ole aivan yksinkertainen juttu, eikä sitä halua tehdä ellei todella kokisi sitä Jumalan kutsuna ja johdatuksena.

Tässä yksi ilta innostuimme Tommin ehdotuksesta tekemään Churroja! Ne ovat siis espanjalaisia munkkien tyylisiä herkkuja. Laitan tähän loppuun teillekin ohjeen, jos vaikka joku innostuisi vapuksi niitä kokeilemaan. Ovat muuten todella herkullisia! Kylkeen vielä suklaakastike!

Churrot

Churroja kutsutaan myös munkkitangoiksi.  Churrot ovat alunperin espanjalaisia leivonnaisia. Sopivat myös hyvin esim. Suomen vappuun tai vaikkapa lastenkutsujen tarjottavaksi. Churrotaikina on helppo, mitään kohotuksia ei tarvita, haastavinta lienee kuumassa öljyssä paisto, ole varovainen!  Sitruuna raikastaa churrotaikinaa, mutta myös vaniljasokeria voit käyttää. Hyvistä churroista tulee päältä rapeita ja sisältä ihanan kuohkeita, niin kuin pitääkin.

n. 30 kpl
3dlvettä
75gvoita
¼tlsuolaa
1rklhunajaa
1rklpuristettua sitruunamehua
3dlvehnäjauhoja
2munaa
Paistamiseen:
0,7-1lrypsiöljyä
Pinnalle:
n.1dlsokeria
2tlkanelia

Valmistusohje

Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Ota pois liedeltä, lisää hunaja ja sitruunamehu sekä jauhot ja vatkaa voimakkaasti puuhaarukalla hetki, niin että syntyy taikina. Lisää munat, vatkaa jälleen hetki, jotta munat sekoittuvat tasaisesti taikinaan.  Siirrä taikina pursotuspussiin, n. 10 mm tylla on hyvä. Tai laita muovipussiin, josta leikkaat kulman pois ( 1cm reikä kulmaan). Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa. Öljy on riittävän kuumaa, 185-190-asteista, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia. Pursota kattilaan n. kymmensenttinen pötkö taikinaa, leikkaa tarvittaessa saksilla poikki. Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.  Paista kattilassa kerrallaan useita churroja molemmin puolin.  Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle valumaan ja kääntele leivonnaiset sitten toisella lautasella sokeri-kaneliseoksessa.  Tarjoa churrot tuoreina sellaisenaan tai esim. sulatettuun suklaaseen dipaten  tai vappuna siman kanssa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy 
https://www.myllynparas.fi/reseptit/churrot
Espanjalaisia churroja, nam!
                                                                                                          -Helena-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Terveiset kentältä! -haastattelussa lähettipariskunta Irmeli ja Ilpo Viljanen

Suomessa...

Toivepostaus: Suomalaisen äidin arkea Espanjassa