Toivakassa...

Käytiin sunnuntaina kukoustamassa Toivakassa.

Vielä n. 7 vuotta sitten en tiennyt Toivakasta yhtään mitään. Tuo pieni pitäjä Keski-Suomessa tuli kuitenkin elämäämme yllättäen, kun Jumala kutsui meidät sinne nuorisotyöhön vajaat 6 vuotta sitten.
Toivakan helluntaiseurakunta, jossa olimme työssä 3 vuotta jäi sydämiimme erityisesti. Siellä aloitimme hengellisen työn ja kutsumme kokopäiväisessä Jumalan valtakunnan työssä alkoi. Tuosta seurakunnasta teimme myös ensimmäisen aktion Espanjaan. Jo ennen tuota aktiota Jumala puhui minulle, että se ei tule olemaan meille vain aktio, vaan sillä on vielä suuri merkitys elämäämme tulevaisuudessa.

Toivakasta päällimmäisenä sydämeen jäi ihmiset. Etenkin seurakuntalaiset. Meitä kohdeltiin siellä erityisen lämpimästi nuo 3 vuotta ja saimme sieltä elinikäisiä ystäviä. Kaikkein vaikeimpinakin aikoina, kun Helena sairastui vakavasti, meitä kannettiin ja meistä pidettiin huolta. Seurakunta ei ole rakennus tai toimitila, vaan se on ihmiset, Jumalan lapset. Monilla Toivakan seurakuntalaisilla on ollut suuri rooli meidän elämässä ja uskonvaelluksessa. 

Kun kävimme pitämässä kokousta sunnuntaina, saimme taas uskomattoman lämpimän vastaanoton ja oli valtava ilo nähdä kaikkia tuttuja. Väkeä olikin tullut kokoukseen lähes salin täydeltä. Eläkeläispastori toivotti meidät tervetulleeksi tuttuun tapaansa: Tervetuloa Suomen parhaaseen pitäjään. 

Toivakan helluntaiseurakunta lähti yhdeksi meidän lähettäjä-seurakunnaksi ja se merkitsee meille valtavasti. Tuo seurakunta, jossa aloitimme hengelliseen työn ja josta teimme ensimmäisen lähetysmatkan Espanjaan, on nyt lähettämässä meitä pidemmälle matkalle.

Olemme näinä Laukaan vuosina käyneet säännöllisesti Toivakassa ja pitäneet yhteyttä moniin toivakkalaisiin. Nyt lähdemme kauemmaksi ja emme voi enää käydä niin usein, mutta sydämissämme toivakkalaiset elää aina!

Kiitos Toivakka!
- Tommi

Toivakan Betania

Betaniassa Johanneksen kanssa.

Ensimmäinen Espanja-aktio v.2012. Kuvassa Pastori Miika Huotari, joka on ollut yksi tärkeimmistä esikuvistani ja mentoreistani. :)

Läksiäislahjoja seurakunnalta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Terveiset kentältä! -haastattelussa lähettipariskunta Irmeli ja Ilpo Viljanen

Suomessa...

Toivepostaus: Suomalaisen äidin arkea Espanjassa